Gå til sidens indhold

Svag stigning i antallet af flytninger over Øresund

Flyttestatistik for Øresundsregionen 2016

For såvel flytteretningen Østdanmark til Skåne som modsat ses der en lille stigning på ca. 100 personer i hver retning set i forhold til 2015. Det sker efter en årrække med en vis afmatning i flytteaktiviteten over Øresund, som i østgående retning toppede umiddelbart inden finanskrisens indtræden. Boligprisstigningerne i 00'erne blev ledsaget af et stærkt stigende antal personer, som valgte at flytte fra Østdanmark til Skåne, hvor boligpriserne ikke udviste den samme stigende tendens. Boligpriserne er nu atter på vej opad i Hovedstadsområdet, og man kunne derfor forvente, at den samme massive udflytning til Skåne ville gentage sig. Dette er dog endnu ikke indtruffet, om end man i 2016 synes at ane en lille tendens hertil.

Flytninger mellem Østdanmark og Skåne

Flyttekoncentration omkring Øresund

Når en person vælger at flytte mellem den danske og svenske del af Øresundsregionen er det sjældent den store geografiske afstand, der flyttes over.

Fra den danske side er det primært Københavns og Frederiksberg Kommuner, der flyttes fra efterfulgt af omegnskommuner som Gentofte, Gladsaxe og Rødovre samt Helsingør. Fra svensk side sker fraflytningen over Øresund hovedsagligt fra Malmø Kommune efterfulgt af nærliggende kommuner som Lund, Landskrona, Trelleborg og Vellinge samt Helsingborg.

Tilflytningskommunerne er stort set de samme, som der flyttes fra på hver sin side af Øresund med hhv. Malmø og Københavns Kommuner som de mest populære. Ud af de 578 personer, som i 2016 valgte at flytte fra Københavns Kommune til Skåne, valgte de 385 at slå sig ned i Malmø Kommune, mens 49 flyttede til Lund. Omvendt var der i alt 1.289 personer, som flyttede fra Malmø, og af disse slog de 488 sig ned i Københavns Kommune efterfulgt af Høje-Taastrup med 63 og Frederiksberg med 53 personer.

Antal personer som i 2016 flyttede mellem Østdanmark og Skåne efter fraflytningskommuneAntal personer som i 2016 flyttede mellem Østdanmark og Skåne efter tilflytningskommune

Nyt fra Danmarks Statistik

18. april 2017 - Nr. 160

Hent som PDF
Næste udgivelse: 17. april 2018

Kontakt

Kilder og metode

Denne flyttestatistik udgør en del af Ørestat. Den foreliggende statistik udarbejdes i et samarbejde mellem Danmarks Statistik og Statistiska centralbyrån (SCB) i Sverige. Statistikken bygger på oplysninger hentet fra SCB, der fra og med 1998 har registreret oplysninger om de flyttede personer mellem Sverige og Danmark. I opgørelsen indgår de personer, der er registreret som ind- eller udvandret i det aktuelle år.

Vis hele teksten » « Minimer teksten