Gå til sidens indhold

Fortsat færre anmeldte indbrud i beboelser

Kriminalitet (kvt.) 3. kvt. 2017

Der har været en faldende tendens i anmeldte indbrud i beboelser siden 2009, og i årets tredje kvartal fortsætter faldet. Der blev anmeldt 6.988 indbrud, når der er korrigeret for sæsonudsving, og det er 5 pct. færre end i andet kvartal. Når man ser på de faktiske tal, er der tale om en stigning. Det er fordi indbrud er udpræget sæsonbetonet; der er færrest anmeldelser i andet kvartal og flest i fjerde kvartal. Indbrud i beboelser omfatter indbrud i villa, lejlighed, landejendom og værelse. Omkring 80 pct. af de anmeldte indbrud i beboelser omhandler indbrud i villa.

Anmeldte indbrud i beboelser, sæsonkorrigerede og faktiske tal

Færre lommetyverier

Efter en lang periode med stigning var der færre lomme- og tasketyverier for tredje kvartal i træk, når der er korrigeret for sæsonudsving. Det er et fald, der viser sig bredt i det meste af landet, men særligt i Region Hovedstaden og de store byer.

Anmeldte lomme- og tasketyverier, sæsonkorrigeret

Stigning i vold

I tredje kvartal blev der anmeldt 6.749 tilfælde af vold, når der er taget højde for sæsonudsving. Det er 4 pct. mere end i andet kvartal. De typer voldsforbrydelser, der bliver sæsonkorrigeret, er vold mod privatperson, vold og lignende mod offentlig myndighed og trusler. Det er de tre voldstyper, der udgør den største andel af de samlede voldsanmeldelser, hhv. 43 pct., 25 pct. og 16 pct. Men den tydelige stigning skyldes en voldstype, som ikke sæsonkorrigeres, nemlig forvolde fare for liv eller førlighed som siden første kvartal har taget et par spring opad. Som omtalt i Nyt fra Danmarks Statistik 2017:301 afspejler stigningen fortsat de mange tilfælde af løsnede hjulbolte på personbiler, som er registreret hos politiet. Således steg antallet fra 618 anmeldelser i andet kvartal til 878 anmeldelser i tredje, svarende til en stigning på 42 pct. Fra første til andet kvartal var stigningen på 529 anmeldelser.

Anmeldt vold, sæsonkorrigerede tal

Nyt fra Danmarks Statistik

17. oktober 2017 - Nr. 404

Hent som PDF
Næste udgivelse: 19. januar 2018

Kontakt

Statistik­dokumentation