Gå til sidens indhold

Antallet af asylansøgere falder kraftigt

Asylansøgninger og opholdstilladelser 2016

Personer, der ansøger om asyl i Danmark (bruttoansøgertallet) var i 2016 på 6.235 personer, hvilket er et meget kraftigt fald i forhold til 2015, og er nu på niveau med tallet fra 2012. De personer, der får behandlet deres asylsag i Danmark, efter at bl.a. de "åbenlyst grundløse" ansøgere er blevet afvist (registreringstallet) er dog steget, og tallet for 2016 er det højeste siden 1993. Sammenligning af bruttoansøgertallet med registreringstallet inden for et år skal man passe på med, da der især for 2015 var et efterslæb mellem, hvornår asylansøgningen blev indgivet, og hvornår det blev afgjort om asylsagen skulle afvises eller gå videre til behandling.

Asylansøgninger

Flest asylansøgere fra Syrien

På trods af et meget kraftigt fald i bruttoansøgertallet fra syriske statsborgere ligger de i top med flest asylansøgninger, da 1.251 syriske statsborgere søgte asyl i Danmark i 2016. I 2015 søgte 8.608 syriske statsborgere asyl. Det et fald på 85 pct.

Asylansøgninger (bruttoansøgertallet) efter statsborgerskab

Fire ud af ti opholdstilladelser bliver givet til arbejde

I 2016 blev der givet godt 80.000 opholdstilladelser i alt. De fleste blev givet til arbejde, nemlig 39 pct. Herefter følger uddannelse med 23 pct. Antal opholdstilladelser til asyl dækker 9 pct. og familiesammenføring 10 pct.

Opholdstilladelser

Flest syriske statsborgere får opholdstilladelse

I 2016 fik 8.405 syriske statsborgere opholdstilladelse i Danmark. Heraf fik 63 pct. en opholdstilladelse til asyl og 35 pct. fik en tilladelse til familiesammenføring. Blandt de ti nationaliteter, der har fået flest opholdstilladelser skiller Syrien sig ud, da de næsten udelukkende har fået tilladelse til asyl eller familiesammenføring. De ni øvrige nationaliteter har fået flest tilladelser til arbejde eller uddannelse.

Opholdstilladelser efter statsborgerskab

Nyt fra Danmarks Statistik

20. februar 2017 - Nr. 67

Hent som PDF
Næste udgivelse: 23. marts 2018

Kontakt

Kilder og metode

Læs mere i statistikdokumentationen. Grundlaget for statistikken er oplysninger fra Udlændingestyrelsen. I denne offentliggørelse anvendes ordet opholdstilladelse som en samlet betegnelse for de forskellige legale muligheder for ophold i Danmark, dvs. opholdstilladelse og EU/EØS-registreringsbevis. Se også emnesiden.

Vis hele teksten » « Minimer teksten

Statistik­dokumentation