Gå til sidens indhold

Flere får socialpædagogisk støtte i eget hjem

Handicap og udsatte voksne 2. kvt. 2018

Antallet af voksne med handicap eller udsatte, som er på botilbud eller modtager socialpædagogisk støtte i eget hjem, har været stigende siden andet kvartal 2015. Socialpædagogisk støtte i eget hjem kan bl.a. dreje sig om hjælp til praktiske opgaver i hjemmet eller støtte til uddannelse og beskæftigelse. På baggrund af data fra 36 af landets kommuner er antallet af borgere, som modtager socialpædagogisk støtte i eget hjem steget med 26 pct. fra andet kvartal 2015 til andet kvartal 2018. I samme periode er 11 pct. flere kommet på forskellige former for botilbud. Denne stigning dækker dog over et mindre fald i antallet af personer på længerevarende botilbud. På grund af det begrænsede antal kommuner skal tallene tolkes med en vis forsigtighed.

Antal personer som er på botilbud eller modtager socialpædagogisk støtte i eget hjem over tid

Flest på botilbud har en kogntiv funktionsnedsættelse

Personer på botilbud har oftere en kognitiv funktionsnedsættelse eller en fysisk funktionsnedsættelse end dem, der modtager socialpædagogisk støtte i eget hjem. Blandt modtagere af socialpædagogisk støtte i eget hjem har langt flere en sindslidelse end i gruppen af personer på botilbud.

Personer som er på botilbud eller modtager socialpædagogisk støtte i eget hjem fordelt på målgrupper. 2. kvt. 2018

Om statistikken - nye indberetningskrav

Danmarks Statistiks register vedrørende udvalgte ydelser i Serviceloven til personer med handicap og udsatte (på voksenområdet) er et forløbsregister, der dækker perioden fra fjerde kvartal 2013 til og med andet kvartal 2018. Der indgår data fra i alt 63 kommuner i statistikken, hvoraf 36 kommuner har indberettet data, der dækker hele perioden og alle ydelsestyper.

Forud for denne offentliggørelse er der indført nye indberetningskrav til statistikken. Implementeringen af de nye indberetningskrav har betydet, at statistikkens anvendelighed er større. Det skyldes især, at ydelsestyperne nu er entydigt defineret ift. paragrafferne i Serviceloven. Fx har det i tidligere udgaver af statistikken været vanskeligt at afgrænse forskellige typer af botilbud og socialpædagogisk støtte. Implementeringen af de nye indberetningskrav har betydet, at kommunerne har skullet genindberette alle ydelser givet i perioden fra fjerde kvartal 2013 og frem til nu. Dermed er der ingen databrud i statistikken. Til gengæld har det skabt udfordringer for kommunerne med at indberette data, og antallet af kommuner, som har leveret data til statistikken, er derfor faldet.

Se også tal på Danmarks Statistiks kommunekort

De offentliggjorte tal kan bl.a. ses på Danmarks Statistiks kommunekort på www.dst.dk/da/Statistik/kommunekort/handicapomraadet.

Nyt fra Danmarks Statistik

18. december 2018 - Nr. 489

Hent som PDF
Næste udgivelse: 16. september 2019

Kontakt

Kilder og metode

Statistikken offentliggøres som led i udarbejdelse af en række indikatorer på området for handicap og udsatte (voksne). Der er adgang til indikatorerne fra emnesiden www.dst.dk/handicap.

Vis hele teksten » « Minimer teksten

Statistik­dokumentation