Gå til sidens indhold

Nyt partnerskab mellem Danmarks Statistik og folkeoplysningsalliancen i projektet om Algoritmer, Data og Demokrati (ADD-projektet)

Danmarks Statistik bliver en del af folkeoplysningsalliancen under ADD-projektet (Algoritmer, Data og Demokrati), som skal være med til at forme Danmarks fremtid som digitalt foregangsland.

7. juli 2023 kl. 8:30

Hvordan vil fremtidens digitale samfund se ud, og hvordan kan vi sikre indsigt og demokratiske værdier i algoritmerne? Svaret på det spørgsmål skal Danmarks Statistik bidrage til som ny partner i ADD-projektets folkeoplysningsalliance. Målet er at kommunikere om fakta, udfordringer, muligheder og dilemmaer ved de nye teknologier. Samarbejdet i folkeoplysningsalliancen skal give indspark til kompetenceløft og digital dannelse til at navigere i en digitaliseret hverdag og dermed skabe verdens bedste digitale samfund.

”Faktabaseret viden er fundamentet for et velfungerende demokrati og samfund i algoritmernes tidsalder. I en tid med fake news, mange særinteresserer og sociale medier er det vigtigere end nogensinde at være ’digitalt klædt på’, så man kan skelne mellem fake og fakta,” siger Søren Schiønning Andersen, afdelingsdirektør i Danmarks Statistisk og fortsætter: 

”Danmarks Statistik har allerede flere nye idéer på tegnebrættet, der kan skabe værdi for det samlede projekt, bl.a. viden om digital inklusion af borgere. Vi glæder os til partnerskabet med ADD-projektet og muligheden for at være med til at understøtte Danmarks fremtid som digitalt foregangsland,” siger Søren Schiønning Andersen. 

ADD-projektet løber over 10 år (2021-2031) og arbejder for, at demokratiet styrkes af den digitale udvikling gennem forskning, øget teknologiforståelse, digital dannelse og dialog. Velux og Villum fondene har finansieret forsknings- og formidlingsprojektet. Tænketanken Mandag Morgen er tovholder for oplysnings- og dialogindsatsen, og RUC står i spidsen for projektets forskningskonsortium, der dækker seks universiteter og flere end 30 forskere.

Læs mere om ADD-projektet på: https://algoritmer.org/

Hvis du vil vide mere om Danmarks Statistiks partnerskab med ADD-projektet, er du velkommen til at kontakte chefkonsulent Agnes Tassy på mail ata@dst.dk eller telefon 3917 3144.