Gå til sidens indhold

Dansk ledighed er lavest blandt nordiske EU-lande

Arbejdskraftundersøgelsen, europæisk 2. kvt. 2016

I andet kvartal 2016 udgjorde AKU-ledigheden 6,1 pct. af arbejdsstyrken i Danmark. Dermed placerer Danmark sig under både Sverige, der har en ledighed på 7,7 pct. og Finland, der har en ledighed på 10,2 pct. Blandt samtlige EU-medlemslande havde Tjekkiet den laveste ledighed på 4,0 pct., mens Grækenland havde den højeste på 23,3 pct. Det viser de seneste tal fra den fælleseuropæiske arbejdskraftundersøgelse, Labour Force Survey.

Ledighedsprocenten i EU, 15-64-årige. 2. kvt. 2016

Større ledighed blandt kvinder end blandt mænd i Danmark

I andet kvartal 2016 var Danmark det eneste EU-land i Norden, som havde en større ledighed blandt kvinder end blandt mænd. Således var 6,4 pct. af den kvindelige arbejdsstyrke ledig, mens der var 5,9 pct. af den mandlige arbejdsstyrke, der var ledig. Den modsatte tendens var gældende i både Sverige og Finland. I Sverige var 8,2 pct. af den mandlige arbejdsstyrke ledig, mens der var 7,3 pct. af den kvindelige arbejdsstyrke, der var ledig. I Finland gælder det, at 10,4 pct. af den mandlige arbejdsstyrke var ledig, mens 10,0 pct. af den kvindelige arbejdsstyrke var ledig.

Ledighedsprocenten i nordiske EU-lande, 15-64-årige. 2. kvt. 2016

Større ledighed blandt kvinder end blandt mænd i EU generelt

Kønsfordelingen af ledigheden i Danmark svarer til fordelingen i EU-28, og det er de andre nordiske EU-lande, der afviger herfra. Således var 8,6 pct. af den mandlige arbejdsstyrke på tværs af EU-medlemslandene ledig, mens det samme gjaldt for 8,8 pct. af den kvindelige arbejdsstyrke.

Nyt fra Danmarks Statistik

19. oktober 2016 - Nr. 439

Hent som PDF
Næste udgivelse: 18. januar 2017

Kontakt

Kilder og metode

 Arbejdskraftundersøgelsen er Danmarks største løbende interviewundersøgelse. Undersøgelsen er det danske bidrag til den europæiske Labour Force Survey, som baseres på ensartede principper og afgrænsninger i de europæiske lande, og artiklens tal for ledighed og beskæftigelse for Danmark adskiller sig derfor fra de registerbaserede opgørelser. 

Vis hele teksten » « Minimer teksten

Statistik­dokumentation