It-anvendelse i befolkningen
Kontaktinfo
Forskning, Teknologi og KulturAnne Vibeke Jacobsen
20 14 84 28
Hent statistikdokumentation som pdf
It-anvendelse i befolkningen 2024
-
It-anvendelse i befolkningen 2023
-
It-anvendelse i befolkningen 2022
-
It-anvendelse i befolkningen 2021
-
It-anvendelse i befolkningen 2020
-
It-anvendelse i befolkningen 2019
-
It-anvendelse i befolkningen 2018
-
It-anvendelse i befolkningen 2017
-
It-anvendelse i befolkningen 2016
-
It-anvendelse i befolkningen 2014
-
IT-anvendelse i befolkningen 2023. National del. Spørgeskema (pdf)
-
IT-anvendelse i befolkningen 2023. EU-del. Spørgeskema (pdf)
-
some spm (docx)
-
Metodenotat_DSTBBITDK_10.10.2023 (pdf)
-
Metodedokument for Befolkningens brug af IT 2023 (pdf)
-
BBIT EU spørgeskema_2024 (pdf)
-
BBIT nationalt spørgeskema 2024 (pdf)
-
It-anvendelse i befolkningen 2024. National del. Spørgeskema (pdf)
-
It-anvendelse i befolkningen 2024. EU del. Spørgeskema (pdf)
-
Metodedokument for Befolkningens brug af IT 2024 (pdf)
Formålet med statistikken IT-anvendelse i befolkningen er at belyse befolkningens digitale adfærd. Statistikken er udarbejdet siden 2001, og hed 'Befolkningens brug af internet' frem til 2011. I sin nuværende form er statistikken sammenlignelig fra 2008 og frem.
Indhold
It-anvendelse i befolkningen er en årlig opgørelse af danskernes adgang og brug af internettet, nye teknologier og digitale løsninger. Undersøgelsen belyser emner såsom e-handel, digital selvbetjening, underholdning, sociale medier, Internet of Things, it-sikkerhed og privacy, e-læring og lignende. Statistikken opgøres både for befolkningen som helhed men også efter køn, alder, beskæftigelse, familietype og indkomst. Geografisk fordeles statistikken på regioner.
Tabeller relateret til temaet ”Land og by” (fx LABY##) viser bredbåndsdækning opgjort geografisk.
Statistisk behandling
Undersøgelsens resultater er opregnede for at sikre repræsentativitet i tallene. Efter indsamling af data grupperes stikprøven efter en række variable, herunder alder og køn. Hver besvarelse påføres en personvægt, som korrigerer for et evt. skævt bortfald i forhold til stikprøven. Beregningen sker ved regressionsestimat.
Læs mere om statistisk behandling
Relevans
Statistikken anvendes af den brede befolkning, myndighederne, interesseorganisationer, journalister mv. som grundlag for politiske tiltag, analyser, artikler, prognoser, eksamensprojekter osv.
Præcision og pålidelighed
Undersøgelsen er baseret på simple tilfældige udvalgte stikprøver, og resultaterne er derfor behæftet med statistisk usikkerhed. For hele befolkningens adgang til internet er usikkerheden dog begrænset, da dækningsgraden her er stor. Usikkerheden afspejler variationer i de indsamlede data i forhold til stikprøvens størrelse. Hvis alle personer/familier var identiske mht. adgang til og brug af internet, ville en stikprøve på 1 i princippet være tilstrækkelig.
Læs mere om præcision og pålidelighed
Aktualitet og punktlighed
Statistikken udgives en gang årligt, ultimo august, og publiceres normalt uden forsinkelse i forhold til det annoncerede tidspunkt.
Læs mere om aktualitet og punktlighed
Sammenlignelighed
Ved sammenligning mellem de enkelte års tællinger skal der tages højde for ændringer i undersøgelses-populationens sammensætning. Undersøgelsen er harmoniseret med EU's modelspørgeskema, som anvendes i de fleste medlemslande.
Tilgængelighed
Statistikken udgives hvert år i Nyt fra Danmarks Statistik. I statistikbanken offentliggøres tal for 2024 i tabellerne BEBRIT og FABRIT. Derudover indgår tallene i Årspublikation (fra og med 2009), Årspublikation med EU-sammenligninger (fra og med 2012), Statistisk Årbog, Tiårsoversigten samt Eurostats database.