Gå til sidens indhold

Sygepleje og sundhed nu største vikarydelse

Serviceydelser for serviceerhverv 2013

I 2013 udgjorde sygepleje og sundhed 28 pct. af den samlede omsætning på 11 mia. kr. i vikarbureauer og anden personaleformidling. Det var en stigning i andelen på 7 procentpoint fra 2012 til 2013. Dermed er sygepleje og sundhed blevet den største vikarydelse. Produktion og bygge/anlæg var den næststørste vikarydelse med 27 pct. af omsætningen. Transport, lager og logistik var tredjestørst og stod for 12 pct. af omsætningen.

Vikarbureauer og anden personaleformidlings omsætning, fordelt på serviceydelser

Erhvervsrådgivning dominerer advokatbranchen

I 2013 udgjorde erhvervsrådgivning 37 pct. af den samlede omsætning på 12 mia. kr. i advokatbranchen. Erhvervsrådgivning omfatter bl.a. virksomhedsoverdragelse, selskabsret, immaterialret og udbuds- og konkurrenceret.  Strafferet voksede betydeligt og udgjorde i 2013 7 pct. af advokatbranchens samlede omsætning mod kun 4 pct. i 2012.

Juridisk bistands omsætning, fordelt på serviceydelser

Computerprogrammering er den største it-serviceydelse

Den meste omsatte serviceydelse i 2013 inden for it-servicevirksomhed var computerprogrammering med 31 pct. af den samlede omsætning på 77 mia. kr., efterfulgt af it-konsulentbistand med 24 pct. Den tredjestørste serviceydelse var computer facility management med 10 pct. af den samlede omsætning, hvilket er et fald på 3 procentpoint i forhold til 2012. Computer facility management består af administration og drift af kundens computersystemer. Den serviceydelse, hvor omsætningsandelen steg relativt mest, er udgivelse af software, som viser en stigning i andelen på 3 procentpoint fra 2012 til 2013.

It-servicevirksomhedernes omsætning, fordelt på serviceydelser

Nyt fra Danmarks Statistik

3. november 2014 - Nr. 549

Hent som PDF
Næste udgivelse: 3. november 2015

Kontakt

Kilder og metode

Serviceydelser for serviceerhverv er en stikprøvebaseret årlig spørgeskemaundersøgelse, hvor virksomhederne bliver bedt om at angive fordeling af omsætningen og eksporten på de enkelte serviceydelser.

Vis hele teksten » « Minimer teksten

Statistik­dokumentation