Indikator tyder på stort set uændret ledighed
Ledighedsindikator oktober 2024
Ledighedsindikatoren viser en stigning på 100 personer i ledigheden fra september til oktober. Stigningen er sammensat af 300 flere ledige på dagpenge og 100 færre ledige på kontanthjælp. Tallene er afrundede, opgjort i fuldtidsledige og sæsonkorrigerede.
Kilde: www.statistikbanken.dk/aus09Ledigheden udgør 2,9 pct. af arbejdsstyrken
Ledighedsindikatoren viser, at der i oktober var 88.500 ledige, svarende til en ledighedsprocent på 2,9 pct. af arbejdsstyrken. De ledige i oktober fordeler sig på 76.200 dagpengeledige og 12.300 kontanthjælpsledige.
Kilde: www.statistikbanken.dk/aus09De foregående måneder er genberegnet
Alle månedlige udviklinger er opgjort ud fra genberegnede, sæsonkorrigerede ledighedsniveauer for de enkelte måneder. Denne metode er i overensstemmelse med metoden, der anvendes ved opgørelsen af den detaljerede ledighedsstatistik, der udgives 2-3 uger efter offentliggørelsen af indikatorberegningen af ledigheden.
Usikkerhed for ledighedsindikatoren
Usikkerheden for ledighedsindikatoren vurderes til at være ± 1.000 personer mht. de bagvedliggende ikke-sæsonkorrigerede tal. Der er i forhold til den detaljerede opgørelse af ledighedsstatistikken dog knyttet en særskilt usikkerhed til sæsonkorrektionen af resultaterne. Det skyldes, at sæsonkorrektionen af indikatoren sker på to hovedserier (dagpenge- hhv. kontanthjælpsledige), der efterfølgende summeres til den samlede ledighedsindikator, mens den sæsonkorrigerede detaljerede ledighedsstatistik opgøres som summen af 48 underliggende sæsonkorrigerede del-serier, opdelt på ledighedstype, alder og køn.
Nyt fra Danmarks Statistik
12. november 2024 - Nr. 325
Hent som PDF
Næste udgivelse: 12. december 2024
Kontakt
- Anna Skovbæk Mortensen, tlf. 21 77 67 54
- Mikkel Zimmermann, tlf. 51 44 98 37
Kilder og metode
Ledighedsindikatoren er en foreløbig beregning af den månedlige ledighed og er begrebs- og afgræns-ningsmæssigt identisk med den detaljerede, officielle ledighedsstatistik (bruttoledighedsstatistikken). Det anvendte datamateriale til indikatoren bygger på arbejdsløshedskassernes foreløbige indberetninger af dagpengemodtagere samt oplysninger om tilmeldte kontanthjælpsmodtagere på jobnet.dk. Begge data-kilder er tilvejebragt via STAR. Opgørelsen er afgrænsningsmæssigt sammenfaldende med den officielle ledighedsstatistiks, men opgøres på et mindre detaljeret niveau. Danmarks Statistik overvåger løbende resultaterne og indikatorberegningens nøjagtighed i forhold til den officielle ledighedsstatistik. Læs mere i Ledighedsindikatoren - metodenotat (pdf) og i statistikdokumentationen om registreret ledighed.