Det årlige og det kvartalsvise arbejdstidsregnskab før 2016-revision (Afsluttet)
Kontaktinfo
Arbejdsmarked, Personstatistik.Michèle Naur
Hent statistikdokumentation som pdf
Det årlige og det kvartalsvise arbejdstidsregnskab før 2016-revision 2016 1. kvartal
-
Det årlige og det kvartalsvise arbejdstidsregnskab 2014 3. kvartal
-
Det årlige og det kvartalsvise arbejdstidsregnskab 2014 4. kvartal
-
Det årlige og det kvartalsvise arbejdstidsregnskab 2015 1. kvartal
-
Det årlige og det kvartalsvise arbejdstidsregnskab 2015 2. kvartal
-
Det årlige og det kvartalsvise arbejdstidsregnskab 2015 3. kvartal
-
Det årlige og det kvartalsvise arbejdstidsregnskab 2015 4. kvartal
Arbejdstidsregnskabet (ATR) er en integreret statistik med konsistente tidsserier for beskæftigelse, job, præsterede timer samt lønsum på både års- og kvartalsbasis. De nuværende tidsserier går tilbage til 2008 (kvartalsstatistikken fra og med 1. kvartal 2008).
Indhold
Arbejdstidsregnskabet (ATR) er en integreret statistik med konsistente tidsserier for beskæftigelse, job, præsterede timer samt lønsum på både års- og kvartalsbasis. Datagrundlaget udgøres af en række primærstatistikker, der tilpasses og justeres til den ramme, som ATR-systemet udgør. De kilder der anvendes i ATR er:
- Den registerbaserede arbejdsstyrkestatistik (RAS),
- Erhvervsbeskæftigelsen (EBS),
- Lønstrukturstatistikken (LØN),
- Beskæftigelse for lønmodtagere (BfL) og
- Arbejdskraftundersøgelsen (AKU).
Statistisk behandling
Årlige kilder (struktur-statistikker) benyttes til at afgrænse population, begreber og lægge niveauerne for de enkelte variable. Konjunkturkilder benyttes til at fremskrive disse niveauer hen over årets måneder og fremskrive niveauerne i de år, hvor der ikke er tilgængelige struktur statistikker. Data i ATR summeres (aggregeres) inden de fremskrives. Data i ATR sæsonkorrigeres, både til nationalt brug og til Eurostat's STS. Systemet indeholder både et fejlsøgningssystem, et rettesystem og et formidlingssystem.
Læs mere om statistisk behandling
Relevans
Brugere med interesse for arbejdsmarkedsstatistik og økonomisk statistik har udtrykt tilfredshed med kvaliteten af statistikken. De har dog også udtrykt frustration i forhold til store databrud, især ved overgangen til eIndkomst-baserede kilder.
Præcision og pålidelighed
Det har endnu ikke været muligt at anvende konjunkturkilder til belysning af orlov hen over året, bl.a. fordi det ikke har været muligt at afgøre, hvornår orlovsoplysningerne hidrører fra beskæftigelse, og hvornår de relaterer sig til personer udenfor beskæftigelse. Det er planen, at der i ATR bliver indarbejdet en bedre belysning af orlov fra beskæftigelse hen over året, når ATR indarbejder AMR som hovedkilde (i 2016).
Selvstændige og medarbejdende ægtefæller er den gruppe, for hvem der findes de dårligste oplysninger om antal job, joblængder og arbejdsomfang i de enkelte job i datakilderne.
Læs mere om præcision og pålidelighed
Aktualitet og punktlighed
Udgivelsestiden for årsstatistikken er referenceåret + 6 måneder. Det seneste år er foreløbige tal beregnet på baggrund af kvartalsregnskabet. Udgivelsestiden for kvartalsstatistikken er referencekvartalet + to måneder og 15 dage.
Tidsserierne dækker perioden 1. kvartal 2008 - 4. kvartal 2014 i det kvartalsvise ATR, der blev offentliggjort d. 13. marts 2015, og perioden 2008-2013 i det årlige ATR med offentliggørelsen d. 20.juni 2014.
Læs mere om aktualitet og punktlighed
Sammenlignelighed
ATR leverer data til Eurostat's erhvervskorttidsforordning (STS) og til nationalregnskabet (ENS/ESA). Ændringer i disse vil typisk medføre ændringer i ATR. For en belysning af overgangstabeller mellem ATR og ENS/ESA henvises til Nationalregnskabets publikationer. Overgangstabeller mellem ATR og henholdsvis den Registerbaserede arbejdsstyrkestatistik og Erhvervsbeskæftigelsen findes i arbejdstidsregnskabets opgørelser i publikationen statistiske efterretninger.
Tilgængelighed
Arbejdstidsregnskabet offentliggøres i:
- Nyt fra Danmarks Statistik,
- Arbejdsmarked (Statistiske Efterretninger) og
- Statistikbanken
Du kan se mere på vores emneside om ATR og vores emneside om beskæftigelse.